Dictionar termeni

DICTIONAR EXPLICATIV AL TERMENILOR INTALNITI IN SITE:

A
AHD - Analogic High Definition - sau Analog HD se refera la sistemele analogice de inalta definitie utilizand infrastructura veche. AHD a fost creat pentru a rezolva limitarile de transmisie a solutiei deja existente HD-SDI. Ca orice solutie noua, AHD suporta transmisie video prin cablu coaxial traditional pana la 500m. Semnalele video nu sunt comprimate si se obtine o imagine cu adevarat de inalta definitie fara pierderi la compresie si fara efecte de latenta video. Mai multe detalii aici.

C
CDS - Comanda automata la ledurilor IR

D
DSP - Digital Signal Processor - Procesor de imagine

O
ONVIF - Open Network Video Interface Forum

Este o organizatie infintata in 2008 de catre Axis Communications, sisteme de securitate Bosch si Sony, care dezvolta un standard global pentru interfata de echipamente de supraveghere bazate pe IP. Elementele de baza ale ONVIF sunt:
   - standardizarea comunicarii intre dispozitivele video de retea (camere IP, NVR-uri), indiferent de producator.
   - asigura interoperabilitatea intre echipamentele de supraveghere IP, indiferent de producator, folosing un protocol comun pentru schimbul de informatii intre dispozitive video de retea.

Functiile conforme ONVIF 1.0 includ: configurare IP si media, cautare in retea a dispozitivelor, managementul dispozitivelor, configurarea fluxului media, vizualizare in timp real, acces evenimente, control PTZ, securitatea sistemului.
Functiile conforme ONVIF 2.0 includ: crearea de retea, video, audio, PTZ si evenimente( detectie miscare, intrare digitala), setarile de stocare, cautare si exportare a inregistrarilor, precum si alte aspecte de analiza video.
OSD - On Screen Display - Afisare meniu pe ecran - Este o functie intalnita la camerele digitale, si consta intr-un meniu de configurare propriu al camerei, care este actionat prin anumite butoane de pe camera video.

R
RFID este prescurtarea termenului englez: Radio-Frequency Identification (Identificare prin frecvență radio). Este o metodă de identificare automată care se bazează pe stocarea și regăsirea datelor fără atingere, la distanță, prin unde radio, folosind dispozitive numite etichete RFID (engleză: RFID tag) și transpondere RFID. Tehnologia necesită o cooperare a unui aparat cititor de RFID cu eticheta RFID. O etichetă RFID este un obiect mic sau foarte mic (chiar sub 1 mm x 1 mm) care poate fi aplicat sau încorporat în principiu în orice produs sau obiect, dar și în corpul animalelor sau persoanelor, cu scopul de identificare și urmărire, folosind undele radio. Unele etichete pot fi citite de la mulți metri depărtare, chiar mult peste 50 m, iar eticheta se poate afla și în afara razei de vedere a cititorului de RFID

S
SIP - Session Initiation Protocol - este unul din protocoalele folosite de tehnologia VoIP. Acesta asigura crearea, modificarea sau terminarea sesiunilor cu unul sau mai multi participanti. Este un protocol de tip text, portul standard fiind 5060 (UDP sau TCP)
SNR - Raportul Semnal Zgomot
- Reprezinta capacitatea camerei de a compensa influenta perturbatoare a zgomotului. Acest parametru se masoara in dB. Cu cat SNR-ul este mai mare, cu atat capacitatea camerei de a reduce influenta zgomotului asupra imaginii este mai ridicata.